2011. december 21., szerda

Magyar repülőgépek taroltak a Németországi kiállításon

Magyar repülőgépek taroltak a Németországi kiállításon
Régen nem írtam blogomban, amit úgy gondoltam, hogy egy kicsit rendbe szedem, és egyúttal egy kis friss hírt is felteszek. Friedrichshafenben volt a repülőgép kiállítás, melyen a magyar gépek taroltak csodáknak csodájára.

Az egyik csodának a felvételét itt fel is teszem: IDEA AirCraft Co. Hydropteron típusu gépét. Az amerikai Loop TV a 8.-dik helyre rangsorolta a több mint 600 kiállított gép közül.


Még két repülőgép a magyar repülőgép gyártás felvirágozásának palettájáról! Kezdjük a 'gyengébb' és ebben az esetben ténylegesen idéző jelben mondott gyengébb géppel! A Phantom az ultra-light kategóriában a világ egyik legjobb repülőgépe, majdnem 300 km/h sebességgel szeli a levegőt. Olyan anyagból és technológiával készül, hogy az olasz hadiiparnak is alkatrész beszállítója a cég! Olyan német gyártási minősítése van a gyártónak, amit csak nagy repülőgép gyártóknak adnak! És végezetül csak annyit, hogy ezt nekem is volt alkalmam kipróbálni repülés közben, amit biztos, hogy nem fogok elfelejteni. Erről már több mint 50 gép tulajdonosa világszerte talán többet tudna mondani. Egy kis ízelítő:

Erről a következő csodáról talán nagyon röviden csak annyit, hogy valószínüleg jövő tavasszal Besenyei Péter ezzel lesz világbajnok! Ez a versenysport repülőgép olyan 500 km/h környékén pörög és ez a repülőgép nyerte az első helyet, a több mint 600 kiállított gép közül Németországban az amerikai LoopTV.aero ranglistáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése